dinsdag 10 juli 2012

"Over vijf jaar hardrockverbod op elk festival en straks ook geen pop meer"

door T. Woodfarmer

"Festivals zullen de komende jaren drastisch veranderen. Binnen vijf jaar geldt een hardrockverbod op elk festival, daar moet je niet meer aan twijfelen. Ook popmuziek zal aan banden gelegd worden." Dat vertelde YellowRockorganisator Piet Bols ons toen we hem interviewden op het Paardengildefestival. Bols denkt dat popmuziek straks zelfs helemaal zal verdwijnen op festivals, al is hij daar niet volledig mee akkoord.


"In eerste instantie zullen gekleurde halsbanden je leeftijd kenbaar maken en onder de achttien zal je de tenten en of podia met popmuziek niet meer mogen bezoeken." Piet Bols, organisator van YellowRock, maakt zich sterk dat muziekevenementen in de nabije toekomst op alle vlakken 'clean' zullen zijn.

Bols was het voorbije weekend op het Paardengildefestival in Bommerskonten. "Het is de tachtigste keer dat ik hier kom. Ik ga in het ganse universum naar festivals. Of ik hier nog iets kan afleren? Wel, ik vind dat wij op YellowRock minder aandacht moet hebben voor de veiligheid en ons meer moet toeleggen op het verbieden van ongewenste decibels. Wij hebben enkele jaren geleden de geef-er-geen-lap-op-straat uitgevonden, nu willen we een stap verder gaan door alle schadelijke muziek te weren op ons festival."

0 reacties:

Een reactie posten